PEDIKURA

PEDIKURA

LASERSKO ODSTRANJEVANJE

NEGA STOPAL

Pedikura-nega stoapl

Velikokrat se ne zavedamo, kako pomembna so naša stopala. Ta nas vodijo do naših ciljev in nosijo čez življenje.

PEDIKURA

KLASIČNA PEDIKURA

Pri klasični pedikuri vam nudimo sproščujočo aromatično kopel, oblikujemo nohte, uredimo obnohtno kožico, očistimo obnohtne kanale, odstranimo zadebeljeno kožo ter na koncu nanesemo kremo primerno vaši koži. Vaša stopala bodo ponovno urejena in voljna.

PEDIKURA VITALITY

To resnično kraljevsko urejanje stopal podari nogam lahkost in lepoto. Sveža kopel, piling, urejanje stopal in nohtov, parafin ali maska za stopala, katera globinsko nahrani ter daje elastičnost koži in ima dolgotrajen efekt negovane kože, sledi masaža z kristalom katera temelji na tradicionalnih znanjih in energijskih tokovih »osmih Tibetancev«. Z masažo dosežemo povečan pretok energije, lajša bolečine v nogah, izboljšuje mikrocirkulacijo in sprosti napetost mišic. Ponovno boste odkrili samega sebe in obnovili vaše dobro počutje.

MEDICINSKA PEDIKURA

Medicinska pedikura je namenjena predvsem diabetikom in osebam z večjimi težavami na stopalih. Strokovno medicinsko oskrbimo stopala in odpravimo težave kot so vraščeni nohti, glivice in kurja očesa. Oblikujemo nohte in svetujemo o produktih kateri zavirajo rast glivic in  nadaljnji negi doma.

Medicinska pedikura ali medicinska nega stopal je koristna pri:

  • Glivični okužbi nohtov – to so spremembe na nohtih, ki jo strokovno imenujemo onihomikoza, Lahko je prizadet le en noht, najpogosteje na palcu stopala, sčasoma pa pride do okužbe več nohtov.V našem salonu jih učinkovito pozdravimo z lasersko terapijo.
  • Diabetičnem stopalu – to je skupek bolezenskih okvar na stopalu, ki vodi do razjede v koži, ki se ne zaceli brez ustrezne strokovne oskrbe. Osnovne škodljive okoliščine, ki vodijo do razjede, so: slaba prekrvavitev, okvara živcev, okužba in deformacija stopala.
  • Vraščen noht ali (ungus incarnatus) je najbolj pogost pri palcu in prizadene veliko ljudi. Do vraščanja pride zaradi:

– nepravilnega striženja – povzroči tudi deformacijo prstov do te mere, da začnejo nohti rasti drugače oziroma nepravilno,

– poškodbe nohta, saj se lahko rast poškodovanega nohta spremeni in poveča tveganje za vraščanje nohtov,

– dednosti, saj imajo ljudje z zaobljeno obliko nohtov večjo možnost, da se bodo ti začeli vraščati,

– zadebeljenih nohtov, ki so zelo nagnjeni k vraščanju in se največkrat pojavijo pri starejših.

  • Navadne virusne bradavice ali (verrucae vulgaris) povzročajo humani papiloma virusi – HPV. Bradavice so običajno neboleče, le bradavice na podplatih in pod nohti lahko povzročajo bolečine. Pri nas jih uspešno odstranimo z lasersko terapijo.

LASERSKO ODSTRANJEVANJE

GLIVICE

Za lasersko zdravljenje glivičnih okužb uporabljamo diodni laser kateri omogoča hitro, učinkovito odstranjevanje glivic. Z laserskimi žarki obdelamo prizadeti noht in obnohtja. Laser uniči glivice in v nadaljevanju omogoča izraščanje zdravega nohta. Cilj terapije je, da noht v celoti preraste, kar se zgodi v 6–12 mesecih. Prvi rezultati so vidni po nekaj mesecih. Postopek je učinkovit ,varen in neboleč in prijazen do strank.

Nega po posegu

Petnajstminutna terapija se izvaja enkrat na dva tedna. Število terapij je odvisno od stopnje prizadetosti nohtov.

BRADAVICE

Bradavice so okužba, ki jo povzročajo virusi (Humani virus papiloma).
Po navadi na koži najprej nastane ena bradavica, v nadaljevanju okoli nje ali drugih delih telesa pa zrastejo še druge. Rastejo skupaj z drobnimi žilicami v koži, ki to prekomerno namnoženo tkivo hranijo. Ko z laserjem uničimo drobne kapilare, se rast bradavice ustavi in ta počasi izgine.
Postopek je nekoliko boleč, bradavica postane po 24 urah črnikasta, nato se začne zmanjševati.
Ponavadi bradavice ne odstranimo z enim posegom, terapijo ponovimo čez dva do tri tedne.