vitality-kontakt


Vitality, Karim Vinčec s.p.

Pristaniška ulica 2
6000 Koper-Capodistria

 

T: 05 62 73 111
M: 031 851 242

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


DELOVNI ČAS:

 

Ponedeljek:      na terenu

Torek:          14:00 - 20:00

Sreda:         09:00 - 15:00

Četrtek:       09:00 - 15:00

Petek:         09:00 - 15:00

Sobota:        po dogovoru

 

Nega stopal

nega-stopal

 
 

Lasersko zdravljenje glivic na nohtih

 

V studio Vitality  uspešno odpravljamo glivice na nohtih z novim laserjem  Gbox  najnovejše tehnologije. Uredite vaše nohte in se znebite glivičnih obolenj na popolnoma neboleč način!
Lasersko zdravljenje je revolucionaren način bojevanja proti glivičnim obolenjem nohtov.

 

Kaj je glivična okužba ali onihomikoza?
Glivična okužba nohta ali onihomikoza je trdovratna okužba, ki jo povzročajo dermatofiti, kvasovke ali plesni. Je dokaj pogosta, saj se z njo bojuje vse več populacije. Okužba lahko prizadene posamezni noht ali več nohtov hkrati. Prvi znaki glivične okužbe nohtov se kažejo s spremenjeno barvo nohta, ki postane bolj rumenkasta, najpogosteje pa se začne pojavljati na konici nohta. Okužba se lahko zaradi prepoznega ukrepanja oz. zdravljenja razširi in prizadene celotno nohtno ploščo in ostale nohte. Poleg rumenkastega izgleda pa na glivično okužbo nohtov opozarjajo tudi spremembe v strukturi nohta, saj le-ta postane krhek, zadebeljen in deformiran (možnost vraščenega  nohta) Neprijeten izgled nohta pa spremlja tudi neprijeten vonj.

Kako učinkovito je lasersko zdravljenje glivičnih nohtov?
Lasersko zdravljenje glivic je uspešna in bolj priporočljiva v primerjavi z drugimi metodami zdravljenja kot na primer dolgotrajno uživanje antimikotikov, ki obremenjujejo jetra in ledvica.
Laserska svetloba je pokazala odlične rezultate,zagotavlja globoko penetracijo, deluje na patogene dele in ne vpliva na druge strukture.
Lasersko zdravljenje glivičnih okužb nohtov je zelo učinkovito, saj uspešno ozdravitev dosežemo pri več kot 90% bolnikov.
laser glivice nohti Gboxlaser glivice nohti Gbox2


Kolikokrat je potrebno poseg ponoviti?
Količina terapij se razlikuje od prizadetosti nohtne plošče in trajanje okužbe.Da dosežemo popolno uničenje glivic  je potrebno postopek ponoviti povprečno do  4x in po 6-8 tednih ponoviti če je to potrebno. Laserska svetloba povzroči takojšnje odmrtje glivic,neestetski videz obolelega področja pa se dokončno odpravi šele takrat ko nov noht preraste prizadete.


Kakšni so možni stranski učinki?
Če oseba uživa zdravila, ki povzročajo fotosenzitivnost, ne opravljamo laserskih posegov. Med fotosenzitivna zdravila spadajo retinoidi (zdravila za zdravljenje aken), antibiotiki iz skupine tetraciklinov, nekateri antidepresivi,nekateri citostatiki in antihistaminiki. Odsvetuje se tudi uživanje zdravilnih pripravkov, ki vsebujejo šentjanževko.
Laserskih posegov se ne opravlja tudi pri osebah, ki so preobčutljive na sončno svetlobo (imajo »alergijo na sonce«), prebolevajo težje okužbe ali sistemske bolezni veziva (napr. lupus).
Laserskih posegov ne opravljamo v nosečnosti.

 

 

 

 

Klasična pedikura

 

Pri klasični pedikuri se posvetimo težavam kot so trda in suha kože, otiščanci, primerno pristrižemo nohte, na koncu pa nanesemo kremo primerno vaši koži. Pri odpravi le teh bodo stopala spet urejena in voljna.

 

Pedikura Vitality

 

To resnično kraljevsko urejanje stopal podari nogam lahkost in lepoto. Sveža kopel, piling, urejanje stopal in nohtov, parafin ali maska za stopala, katera globinsko nahrani ter daje elastičnost koži in ima dolgotrajen efekt negovane kože, sledi masaža z kristalom katera temelji na tradicionalnih znanjih in energijskih tokovih »osmih Tibetancev«. Z masažo dosežemo povečan pretok energije, lajša bolečine v nogah, izboljšuje mikrocirkulacijo in sprosti napetost mišic. Ponovno boste odkrili samega sebe in obnovili vaše dobro počutje.

 
Medicinska pedikura in nega stopal na domu

 

Je namenjena predvsem diabetikom in osebam z večjimi težavami na stopalih. Strokovno medicinsko oskrbimo stopala in odpravimo težave kot so vraščeni nohti,glivice ,kurja očesa,oblikujemo nohte in svetujemo o nadaljnji negi doma. Nega nog je pomembna za vaše zdravje. Medicinsko oskrbimo tudi neokretne osebe, starejše in invalide, ki potrebujejo nego stopal na domu.

© 2017 Vitality, Karim Vinčec s.p.
Pristaniška ulica 2 , 6000 Koper-Capodistria


Izdelava spletnih strani: mandu.si